BÀSQUET ATENEU MONTSERRAT

Post Page Advertisement [Top]

HISTÒRIA


El Bàsquet Ateneu Montserrat, conegut popularment com el BAM, el seu acrònim, va ser fundat al barri d'Hostafrancs el 1928, com la secció de bàsquet de l'Ateneu Montserrat, entitat dedicada a la formació integral del jovent, a l'empara de la Companyia de Jesús. És, doncs, un dels clubs històrics del bàsquet català i el 2018 va celebrar el seu 90è aniversari. 

Va ser un dels clubs pioners en la implantació del bàsquet a Catalunya, en l'àmbit de l'Agrupació Catalana de Basquetbol i la Federació Catalana de Basquetbol. Rere la guerra, els molts esforços en la reconstrucció del club es van veure recompensats amb la consecució de diversos títols, entre els quals el més estimat de l'entitat, la Copa Hernan de 1953.

Els anys seixanta el club orienta la seva activitat al bàsquet formatiu, de manera que es garanteix la continuïtat dels seus jugadors des dels equips més petits als més grans. Ens aquests anys, el BAM juga a les competicions organitzades per l'OAR, fins que no s'inscriu a principis dels setanta a la Federació Catalana de Bàsquet. A mitjans d'aquesta dècada es crea l'equip femení, que aviat obtindrà grans triomfs.

Actualment el BAM té una Escola de Bàsquet per a la canalla i compta amb una vintena d'equips, amb uns 250 jugadors i jugadores, que disputen els seus partits com a locals al Poliesportiu Municipal de l'Espanya Industrial i al Blau Arena, la pista situada al terrat de l'Escola Joan Pelegrí, al carrer de la Torre d'en Damians, 6, on el club té la seva seu social. Els primers equips, masculí i femení, disputen els Campionats de Catalunya 2a Categoria.

El BAM és un club arrelat al barri d'Hostafrancs, on és membre de diversos estaments que fomenten la particpació ciutadana, com és ara la Federació d'Associacions, Entitats i Comissions d'Hostafrancs (FAECH), el Consell de Barri o la Taula d'Esports del districte, i és també un club amb una actitud compromesa amb el país, que es manifesta amb els seu suport al gran nombre d'iniciatives socials.

Més enllà de l'activitat competitiva, el BAM ha entès sempre el bàsquet com una eina de formació integral de la persona; on tenen un paper fonamental els entrenadors i les entrenadores, els pares i les mares, a part dels propis jugadors i jugadores. Formar part del BAM vol dir ser membre d'una gran famíla de centenars de jugadors i jugadores que hi han passat al llarg dels seus 90 anys d'història.

[text redactat per Fèlix Galbete, llegit en ocasió de la concessió al BAM, el novembre de 2018, de la Medalla d'Honor de l'Ajuntament de Barcelona. Hi ha una versió ampliada a la viquipèdia.]

Bottom Ad [Post Page]